ا«تنها بود و تنها رفت» پيكر پرويز ياحقي تشييع شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي
«هنوز داغ نخستين درست ناشده بود / كه دست جور زمان داغ ديگرش بنهاد»
به گزارش خبرنگار موسيقي ايسنا، محمدرضا شجريان در مراسم تشييع پيكر زندهياد پرويز ياحقي نوازندهي پيشكسوت ويولون امروز ـ پانزدهم بهمن ماه ـ با بيان اين بيت شعر گفت: هنوز از تاثر و تاسف فقدان علي تجويدي زماني نگذشته كه داغ ديگري بر دلها نشست.
وي افزود: «پرويز ياحقي» نابغهي موسيقي ما كه به حق ويلن را به مردم ما شناساند، به طوري كه من از نوجواني به ياد دارم كه به ساز اين نابغهي جوان عشق زيادي داشتم، سرپنجهي پرويز ياحقي انسان را در فضايي خاص قرار ميداد و از خود بيخود ميكرد، پرويز ياحقي حق بزرگي بر گردن موسيقي ايران و ساز ويولون دارد.
محمدرضا شجريان در ادامه گفت: در اين سالها پرويز ياحقي زمانه را براي ارائهي كارش مناسب نميديد و در درد عزلت به علي تجويدي پيوست.
در ابتداي اين مراسم شاهرخ نادري هنرمند راديو و تلويزيون به عنوان مجري جملاتي در مدح پرويز ياحقي پرداخت.
سپس محمد سرير رييس خانهي موسيقي ضمن تسليت در سخنان اظهار داشت: امروز در سوگ هنرمند بزرگي از موسيقيدانان يگانهي ايراني نشستهايم، حضور پرويز ياحقي در لحظه لحظهي نغمههايش با ويژگي متمايزي همراه بود و همه خاطرات زيادي با نغمههاي اين استاد دارند.
وي با بيان اينكه عميقترين حوزه در فرهنگ ايراني، موسيقي است، سه وجه مشخص بر آثار پرويز ياحقي را برشمرد.
سرير گفت: آثار پرويز ياحقي از لحاظ نوازندگي، ممتاز و خاص بود كه مكتب متمايزي ايجاد كرد در حوزهي آهنگسازي نغمههايي خلق كرد كه در گذر از گوشههاي موسيقي ايراني زنده كننده و استمراربخش موسيقي ايراني بوده است.
وجه ممتاز ديگري كه شايد قدري ناشناخته بوده است، نوازندگي ياحقي در كار اركست بوده است و نوازندگي ايشان درخشش خاصي حتي در مجموعهي نوازندگان داشته است.
وي همچنين از جانب فرهاد فخرالديني كه به دليل كسالت در اين مراسم حضور نيافت، درگذشت پرويز ياحقي را تسليت گفت.
در ادامه معيني كرمانشاهي شاعر و ترانهسراي معاصر سخنراني كرد.
وي گفت: نميدانم به چه زبان و كلامي دربارهي او صحبت كنم. چرا كه ٥٠ سال همنفسي و همراهي، زمان كمي نيست. پرويز ياحقي دورهاي در موسيقي كشور ما به وجود آورد كه ديگر تكرار شدني نيست و فكر نميكنم ديگر كسي نظير پرويز را پيدا كنيم.
پرويز ياحقي همانگونه كه مشهور بود غريب بود و غريب هم مرد. تنها بود و تنها رفت و تنها كسي كه با او باقيماند آرشهاش بود.
وي افزود: بدانيد هنرمنداني كه هيچ نوع حركت مالي و مادي جهاني در اين دنيا نداشتهاند و همهي روحشان را خرج هنر اين كشور كردند، تك هستند.
به گزارش ايسنا، اين شاعر از اينكه در اواخر زندگي پرويز ياحقي كسي به سراغ وي نرفت انتقاد كرد و گفت: تا هنرمندان زنده هستند حال آنها را بپرسيد، چرا كه آنها يك عمر با موسيقي و سازشان حال شما را پرسيدند.
وي همچنين در ادامه گفت: مادر ميهن گاهي فرزنداني به دنيا ميآورد كه ديگر تكرار شدني نيستند و پرويز ياحقي هم امروز پس از به خاك سپردنش روز جديدي را در زندگياش آغاز ميكند و تكرار شدني نيست.
فرهنگ شريف نوازندهي تار نيز در اين مراسم با ابراز تاثر و تاسف زياد از درگذشت پرويز ياحقي گفت: اين مرد بيجانشين بود و موسيقي هنر و خلاقيت در ذاتش بود، چون پرويز ياحقي صاحب بهترين سبك نوازندگي بود و من كه حدود ١٥٠ ساعت نوار خصوصي با او دارم اميدوارم در آينده اين نوار در اختيار علاقهمندان وي قرار گيرد.
همايون خرم نوازنده ويولون نيز با بيان اينكه پرويز ياحقي يار قديمي و ديرينهي وي بود گفت: همانطور كه پرويز راحت ساز مينواخت راحت هم جهان را ترك كرد.
من هميشه فكر كردم كه چرا پرويز ياحقي با اين حال و هوا مدتها بود فعاليت نميكرد و در حقيقت خودش را در يك كادر محدود كرده بود. بايد گفت، حيف است كه هنرمندي نظير او در كادر بماند.
كاش استقبالي كه امروز شاهد آن هستيم در زمان حيات «ياحقي» از وي ميشد.
حسين خواجه اميري (ايرج) نيز فقدان اين هنرمند را به جامعهي هنري تسليت و به برنامهي «گلها» كه با «ياحقي» اجرا كرده بود، اشاره كرد.
قاسم رفعتي خواننده نيز در اين مراسم شعر به «رهي ديدم برگ خزان» را خواند.
در ادامه فضلالله توكل تك نواز و از دوستان صميمي پرويز ياحقي با ابراز تاسف و تاثر از درگذشت وي شان و مقام ياحقي را بسيار بالاتر دانست و گفت: هنرمندي را از دست داديم كه ممكن است تا سالها بعد چنين استعدادي را نداشته باشيم، در غم از دست دادن او ايران متاثر است و آثار او جاودانه و در قلب همه است.
پري زنگنه نيز در سخناني گفت: بهتر است ساز پرويز ياحقي را با خودش به خاك بسپاريم، چون اين ساز ديگر به درد نميخورد و هيچ كس نميتواند از آن استفاده كند.
به گزارش ايسنا، در ادامه درويش رضامنظمي نوازندهي كمانچه نيز با بيان اينكه افتخار شاگردي حسين ياحقي، دايي پرويز ياحقي را نيز داشته است، گفت: پرويز از دوازده سالگي بهترين سوليست راديو بود .
وي افزود: پرويز هميشه ميگفت:«من بايد در اين وطن بميرم چون اينجا همه من را ميشناسند» ا
ميرزماني مدير توليد مركز موسيقي صداوسيما نيز با بيان تسليت ازطرف اين مركز، متني را خواند كه در اين متن پرويز ياحقي را يكي از درخشانترين موسيقي ايراني دانسته بود.
حسين احمدي مدير كل دفتر شعر وموسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين مراسم حضور داشت.
مراسم سوم پرويز ياحقي روز چهارشنبه از ساعت ١٦ تا ١٨ بعد از ظهر در مسجد نور واقع در ميدان فاطمي برگزار خواهد شد.
پيكر پرويز ياحقي به سمت قطعهي هنرمندان بهشت زهرا (س) تشييع شد.
۱ نظر:
من شیفته ویوان ام. پرویز یاحقی یکی از بزرگترین نوازنده گان ویولن کشور مان بود. او گلی بود در میان گلهای رنگارنگ. او با هنر و خلاقیت خود عاشقانه زیست و با آثار ش در دلها جاودانه گشت. آرشه ی او قلب مرا می نواخت و هنوز هم می نوازد
ارسال یک نظر